fbpx

Szó szerint kikerültek az utcára egy kórház betegeinek személyes adatai

Szó szerint kikerültek az utcára egy kórház betegeinek személyes adatai

Hollandiában a HagaZiekenhuis Leyweg településén található kórház dolgozói a betegek neveivel, születési idejével és betegségeivel kapcsolatos részletes listát veszítették el bevásárláskor. Több A4-es oldalt a tele adattal hagytak egy bevásárlókosárban, ahol azt egy vásárló később megtalálta. A betegek gyógyszerei szintén szerepelnek a listákon. „Lesokkoltak minket a történtek” – mondja Marnix Beekmans, a Haga kommunikációs vezetője.

Beekmans megerősítette, hogy a 10A ápolói osztályt érintette az incidens. – Azonnal kivizsgáljuk az ügyet. Bejelentést teszünk a Holland Adatvédelmi Hatóságnál is, mert személyes adatok szivárogtak ki ”- mondja a szóvivő.

A lista megtalálója a rendőrséghez fordult, ahol le is adta azt. A kórház hamarosan megtudja, mely betegek érintettek a történtek kapcsán. Az igazgatóság elnöke, Carla van de Wiel személyesen fog bocsánatot kérni a listán szereplő és még kórházban tartózkodó betegektől. A kórház azokat is tájékoztatni fogja, akik már hazamentek „, mert nevük és adataik nem voltak biztonságban, amiről pedig mindenképp tudniuk kell „- mondja Beekmans.

Forrás

admin