fbpx

Hagyd el a Facebookot! Az Apple társalapítója, Steve Wozniak az FB adatbiztonságáról

Hagyd el a Facebookot! Az Apple társalapítója, Steve Wozniak az FB adatbiztonságáról

Annak ellenére, hogy a Facebook azt állítja, hogy szigorította adatvédelmi beállításait, az Apple társalapítója, Steve Wozniak messze nincs meggyőződve arról, hogy a szociális hálózat megfelelően védi a felhasználók információit.
A közelmúltban készített interjúban a TMZ webhelyén Wozniak azt javasolta, hogy „a legtöbb embernek meg kell találnia a módját, hogy elhagyja a Facebookot. ”
Elmondása szerint a fő probléma a szociális hálózatok anyagi érdekeltségéből származik.
Azt is javasolja, hogy a Facebook olyan modellt vezessen be, ahol a felhasználók fizethetnek az adatok bizonyos fokú titkosságának biztosításáért.
„Az emberek úgy vélik, hogy nincs magánéletük.
Szeretnének választani: Hadd fizessek egy összeget, hogy a személyes adataimat biztonságban tartsam ”- állítja a híres számítógép-tudós.
Ez nem az első alkalom, hogy Steve Wozniak ellenezte a szociális média üzleti modelljét. A Cambridge Analytica botrányának nyomán az Apple társalapítója bejelentette, hogy elhagyja a Facebookot. Wozniak aggódik a Szilícium-völgy adatvédelmi kihívásai miatt.
– Ki tudja, hogy a telefonomon most ki hall engem? Aggódom.-
Az Apple az elmúlt években komoly erőfeszítéseket tett, hogy megerősítse adatvédelmi beállításait, és emlékezteti a fogyasztókat arra, hogy üzleti modellje eltér a Facebook vagy a Google üzleti modelljétől.
Forrás: https://www.tvanouvelles.ca/2019/07/08/le-cofondateur-dapple-vous-recommande-de-vite-quitter-facebook

admin