fbpx

Bizalmas beszélgetések- Apple gondok

Bizalmas beszélgetések- Apple gondok

Miután egy The Guardian cikkben felfedték, hogy az Apple szolgáltatói Siri-felvételeket hallgattak a hang-asszisztens szolgáltatások minőségének és relevanciájának elemzésére, az Apple bejelentette értékelési programjának ideiglenes felfüggesztését.
Egy nyilatkozatban (a TechCrunch-nak) az Apple szóvivője azt mondta: a cég „elkötelezte magát egy prémium Siri-élmény biztosítása mellett, miközben a felhasználók magánéletének védelmét is védik”, és bejelentette, hogy „az Apple felfüggeszti programját az Siri-értékelés globális szinten.
Itt az ideje egy alapos felülvizsgálat elvégzésére. A szóvivő szerint a felhasználónak lehetősége van választani.

A múlt hónapban a Guardian jelentéséből kiderült, hogy a Siri kiértékelési folyamatának részeként az Apple szolgáltatói visszahallgatták a hangsegéd felvételeit és „gyakran hallottak bizalmas orvosi információkat vagy kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos távoli beszélgetéseket”.
A felvételeket az értékelésért felelős munkatárs jelentette.
Az Apple elmondta a Guardian-nak, hogy az összegyűjtött adatokat „a Siri és a hangazonosítás javítására használták fel az asszisztense felé tett kérések jobb megértése és ismerete érdekében”.
Az Apple azt is kijelentette, hogy a felvételek névtelenek voltak és a Siri napi működésének kevesebb, mint 1% -át tették ki. Emellett a felvételek nem „kapcsolódtak a felhasználó Apple ID-jéhez”.
A bejelentő azonban kijelentette, hogy ezek a nyilvántartások „tartalmaztak felhasználói adatokat, amelyek megmutatják a helyet, elérhetőségi és alkalmazási adatokat”.

Forrás

admin