fbpx

Angliában a munkavállalók is bírságot kaptak az adatvédelmi jogsértésekért.

Angliában a munkavállalók is bírságot kaptak az adatvédelmi jogsértésekért.

Az Aphia cikke:

Kevesen tudják, hogy az alkalmazottak felelősek lehetnek a személyes adatok megőrzéséért és helyes kezeléséért. A vállalatok nem az egyetlenek, akiket az adatok megsértéséért büntetnek, mert az munkavállalókra is vonatkoznak a jogszabályok.
Mike Shaw, aki az ICO bűnügyi nyomozócsoportját vezeti, azt mondta: Az emberek elvárják, hogy személyes adataikat tiszteletben tartsák. Sajnos vannak olyanok, akik visszaélnek a bizalmi pozíciójukkal, és az ICO lépéseket tesz ellenük az adatvédelmi törvények megsértése ügyében.
A Birmingham Magistrates ‘Court két külön ügyben bírságot szabott ki az adatvédelmi jogszabályok megsértése miatt.
Faye Caughey 2017 februárja és 2017 augusztusa között jogellenesen hozzáférhetett 14 személy személyes adataihoz. Ő vétkesnek bizonyult az 1998. évi adatvédelmi törvény (DPA1998) s55 és s60 megsértésében. 1000 fontot szabtak ki büntetésre 50 fontos felárral, és 590 fontot kellett fizetniük a vádemelés költségeiért.
Hasonlóképpen, Jayana Morgan Davis 2017 augusztusában, egy héttel azelőtt, hogy lemondott a V12 Sports and Classics Kft. eladatairól, számos személyes e-mailt küldött az ügyfelek és más alkalmazottak személyes adatait tartalmazó személyes e-mail fiókjába. a DPA1998 s55 és s60 megsértése, és 200 fontra szabott bírságot szabott ki, £ 30 felárral, és 590 fontot kellett fizetniük a vádemelés költségeiért.
Azoknak a munkatársaknak, akiknek a munkájuk a személyes adatokhoz való hozzáférést biztosítják, fel kell ismerniük, hogy csak azért, mert hozzájuk férhetnek, ez nem jelenti a felelőtlen kezelést.
Teljes cikk: >https://aphaia.co.uk/en/2019/03/29/workers-fined-for-data-protection-breaches/

admin