fbpx

Állítsuk meg a Facebookot!

Állítsuk meg a Facebookot!


Állítsuk meg a Facebookot!
Egyre veszélyesebb vizekre eveznek ezek az óriáscégek, erkölcsi oktatást tartanak, de az elemi tisztesség szabályait sem tartják be.
A választások idején érezhetően erősödik az a folyamatos szociális média-nyomás, mellyel befolyásolják az emberek gondolkodását, tudatát.
Támogatva a hazai törekvéseket jó lenne szembenézni azzal a problémával is, hogy sokan vannak idősek, gyerekek, illetve akiknek idegen ez a világ, mégis bátran használják a közösségi médiákat.
Nem tudják, hova kattintottak, mire iratkoztak fel, milyen veszélyek fenyegetik, milyen reklámokat és miért tolnak az arcukba. Milyen profilokat alkotnak róluk és hogyan használják adataikat.
Egy része megtalálható, persze…
De annak, akinek az ékezet beszúrása is gond, annak is van joga tudni ezekről….
Az FB, a Google, az Apple minden magyar felhasználójának biztosítsa, és küldje el személyre szabva, milyen alkalmazások, oldalak, személyek, játékok, profilalkotók, adatkezelők, adatfeldolgozók kaphatták meg, milyen adataikat, milyen célból, jogalappal, mennyi időre személyes adataik mely részét.
Hogyan szivárogtak ki az adatok, milyen módon juthattak ki a telefonbeszélgetéseik, kik hallgatták ezt, mikor kezdődött, mennyi ideig tartott, ha tart. meddig fog. Mi módon kezelik a személyes adataikat, szokásaikat, milyen szintű profilozásnak alanyai, milyen kár érhette a felhasználókat és ezt hogyan lehet rendezni.
Állítsuk meg közösen őket!

Nemzeti Adatvédelmi Szövetség.

admin